EN ENESTE MÅNED TIL PREMIEREN PÅ EDWARD ALBEES MESTERVÆRK

 In Nyheder

Så er der sådan cirkus og lige præcis én måned til Hesten har premiere på sæsonens åbningsforestilling:

EDWARD ALBEES
HVEM ER BANGE FOR VIRGINIA WOOLF?
Når dæmonerne byder komedien op til dans
Premiere 14. september 2024

Med mesterværket HVEM ER BANGE FOR VIRGINIA WOOLF? skrev Edward Albee sig direkte ind på den moderne teaterscene med den mest uhyggelige og allersjoveste slags skildring af mennesket.

Det er blevet nat! Klokken er 02, og det midaldrende ægtepar Martha og George er lige returneret til privaten efter en personalefest på det universitet, hvor George er ansat som historielektor. Marthas far er universitetets rektor, og parret bor på campus.

Bag Georges ryg har Martha inviteret den unge adjunkt i biologi, Nick, og hans unge kone, Honey, til afterparty med fri bar, og da gæsterne ankommer, tager en hyggeaften fra helvede sin begyndelse.

Martha og George afleverer en grusomt underholdende opvisning i det, der til dato må være dramatikkens måske største hyldest til kærligheden. Tårerne er for længst henlagt til fryseren og bruges nu som is i Marthas mange drinks. Alt er på spil, og i nattens mulm og mørke får det unge par et skrækindjagende og hudløst ærligt indblik i den absurde institution, som vi i folkemunde kalder ægteskabet.

Medvirkende: Iben Hjejle, Jakob Cedergren, Marie Reuther, Lue Støvelbæk
Manuskript: Edward Albee
Iscenesættelse: Maria Vinterberg
Scenografi: Marianne Nilsson
Skræddersal: Mikael Jensen
Lysdesigner: Bjarne Olsen
Oversættelse: Madame Nielsen
Teaterforlag: Nordiska Aps – www.nordiska.dk

Også denne gang tordner billetsalget afsted, så hvis vi må komme med et lille staldtip, er det måske en udmærket ide at gå direkte ind på teaterbilletter og købe sine billetter nu:

KØB BILLETTER HER

 

Søg

Nomineret til Byens Bedste Kulturoplevelse 2024